Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan 'Sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği' dersinin müfredatı hazırlandı. Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti.

Liselerde seçmeli ders kapsamında bulunacak 'Sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği' dersi, 10. ve 11. sınıflarda haftada 2 saat olmak üzere toplam 72 saatlik öğretim programını içerecek.

Ders sayesinde öğrencilerin sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği kavramları üzerine farkındalık geliştirmeleri, çevrelerindeki sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla gıda güvenliği örneklerini eleştirilebilir unsurlar olarak görebilmeleri amaçlanıyor.

MEB, 'tarikat ve cemaat vakıflarına bütçesinden para aktardı’ iddiasına yalanlama MEB, 'tarikat ve cemaat vakıflarına bütçesinden para aktardı’ iddiasına yalanlama

Dört üniteden oluşuyor

Dersin müfredatı, 'üretimden tüketime tarım' , 'sürdürülebilir tarım' , 'gıda güvenliği ve değer zinciri yönetimi' , 'gıda güvencesi' olmak üzere 4 üniteden oluşuyor.

Öğrenciler, dersin 'üretimden tüketime tarım' ünitesinde, tarımsal faaliyetlerin özellikleriyle gelişimini ve tarımda yönetim ve organizasyon yapısını öğrenecek.

'Sürdürülebilir tarım' ünitesinde ise, sürdürülebilir tarımın gelişim süreci, sürdürülebilir tarımın temel bileşenleri, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve sürdürülebilir tarımda uygulanan tarımsal faaliyetler işlenecek.

Editör: Betül Vural