Guterres adına BM'den yapılan açıklamada, "Genel Sekreter, Güney Beyrut ve Tahran'da görülen saldırılar, tüm çabaların Gazze'de ateşkes, tüm İsrailli rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'deki Filistinliler için insani yardımın büyük oranda dağılımı ve Lübnan'da ve Mavi Hat'ta sükûnetin yeniden tutulması gereken bir ve tehlikeli bir tırmanışın temsil edildiğine inanılmaktadır. Bunun yerine, gördüğümüz şey bu hedefe ulaşmaya yönelik çabalardır” denildi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk, Lübnan'daki patlamalardan İsrail hükümetini sorumlu tuttu Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk, Lübnan'daki patlamalardan İsrail hükümetini sorumlu tuttu

Guterres, voltajın değişiminin tüm itidal çağında bulunduğunu belirtti. Açıklamada, “Genel Sekreter sürekli olarak azami itidal programında çeşitlilik göstermektedir. Ancak bu son derece hassas dönemde itidalin tek başına yeterli olmadığı giderek daha açık bir şekilde görülmektedir. Genel Sekreter, herkes için uzun vadede barış ve istikrar adına bölgesel gerilimin yönünde çabayla çabalıyor. Uluslararası toplum, siviller üzerinde yıkıcı bir etki yaratarak tüm Orta Doğu'yu derina sürükleyebilecek her türlü eylem acilen önlemek için birlikte çalışmalıdır. Bunu yapma yolu da bölgesel gerilime yönelik özet adım adımlarını atmaktan geçmektedir” ifadeleri kaydedildi.

Kaynak: DHA