Batı Afrika ülkesi Gine'nin tek petrol terminalinde yaşanan patlamada en az sekiz kişi hayatını kaybederken, 84 kişi yaralandı. Patlamanın ardından terminalde yangın çıktı.

Batı Afrika ülkesi Gine'nin başkenti Konakri'de 18 Aralık Pazartesi sabahı bir petrol terminalinde yaşanan patlamada en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Üst düzey bir polis yetkilisi, patlamada 84 kişinin de yaralandığını aktardı.

Çin, Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla yapılan saldırılardan endişeli Çin, Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla yapılan saldırılardan endişeli

Reuters'ın aktardığına göre, polis yetkilisi, ölü sayısının 'geçici' olduğunu ve patlamanın ardından çıkan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Yaşanan patlama sebebiyle, civarda bulunan pek çok evin camları patladı. Bölgede yaşayan yüzlerce kişi bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Patlamanın ardından çıkan yangın sebebiyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Petrol terminalinde bulunan pek çok tanker de asker ve polis ekiplerinin gözetiminde terminalden uzaklaştırıldı.

Editör: Betül Vural