Bakan Işıkhan: İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz Bakan Işıkhan: İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz

Emlakjet kasım ayı verilerinde kadınların erkelere oranla daha fazla konut aradığı görüldü. Kasım ayında kadın/erkek konut arama oranı son ayların tersi yönde, kadınlarda yüzde 60, erkeklerde yüzde 40 olarak seyretti.

"İlanlara yönelik düzenleme olumlu katkı sağlayacak"

Açıklamada görüşleri paylaşılan Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat, gayrimenkul sektöründe, bilgi kirliliğinin ve ilan kirliliğinin fazla, şeffaflığın düşük olması gibi endişelerin yaşandığını ifade ederek, "Aynı ilanın farklı platformlarda farklı fiyatlardan yayınlanmasının da önüne geçecek tek fiyat düzenlemesinin ve TC kimlik numarası ile ilan girişi yapılacağına dair yeni ilan düzenlemesinin sektörel manada olumlu katkıları olacağını öngörüyoruz" dedi.

Emlakjet Prestige Plus üyesi Ayten İpek, emlak ofislerinin ve bireysel kullanıcıların artık kimlik doğrulamasıyla ilan girişi yapacak olmasının yapılan işi daha güvenilir kılacağını belirterek, "Gayrimenkul sektöründe hem emlak danışmanları hem de listeleme platformları sahte ilanlardan dolayı yanlış şekilde gündeme geliyordu artık bu kontrol sistemiyle birlikte yayınlanan ilanların doğruluğu netleşmiş olacak. Bu durumun sektörümüze olumlu katkıları olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Editör: Deniz Dalgıç