Yazılı bir açıklama yapan Gelecek Partili Demir,  Dün Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesinde mezuniyet töreni için gelen kız öğrencilerimizin kıyafetlerinden dolayı okuldan dışarı çıkarılmaları sapkın zihniyetin çocuklarımız üzerindeki gölgesinin bir sonucudur. Okuldaki kız öğrencilerimize yönelik yapılan bu ayrımcı, küçük düşürücü ve gerici zihniyeti kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Demir, şöyle devam etti:

“Okul yönetimince kıyafetleri uygun bulunmayanlar okula alınmayarak okul kapısı önünde bekletilmişlerdir. Üstelik öğrencilerin velilerinin yanında olmasına rağmen. 20 yıldır 28 Şubat üzerinden siyasi söylem geliştirenlerin bire bir aynı uygulamayı bugün kız çocuklarımıza yapıyor olması, laikliğin herkes için bir nefes olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu tür uygulamalar toplumsal kutuplaşmaları arttırmaktadır. Kızların, kadınların kıyafet ve yaşam biçimleri üzerinden yürütülen bu anlamsız, çirkin ve terbiyesiz tutumla ilgili bir an evvel gereği yapılmalı ve bu ülkede toplumu ayrıştıran bu bağnaz zihniyete dersi verilmelidir. Siz kimsiniz de bu haddi kendinizde görüyorsunuz.”

'TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi' Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde başladı 'TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi' Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde başladı

“Alın size beka sorunu”

Yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Demir, “Dervişin fikri ne ise zikri de o dur. Bu zihniyet istismarcı zihniyettir. Çocuklarımızı, daha çocuk yaşta olan kızlarımızı kadın gözüyle gören sapkın zihniyeti ve okullardaki yapılanmalarını gözler önüne seren bu olay asla ve asla kabul edilemez. ÇEDES vb Projelerle okullara ne olduğu belirsiz, pedagojik formasyon eğitimi olmayan insanları sokan zihniyet kendi öğrencilerinin üstelik velileri yanında olmasına rağmen kıyafetlerine müdahale etmesi, bir okul yönetiminin böyle bir yaptırım gücünü kendinde görüyor olması 100. Yılını geride bırakmış olan laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline atılan bir dinamittir. Sağda solda beka sorunu aramanıza gerek yok alın size beka sorunu. Bu utanç verici olayla ilgili sürecin takipçisi olacağımı bildiriyor, tüm velilerimizi çocuklarımızı bu karanlık orta çağ zihniyetinden korumak için dayanışmaya, çocuklarını bu sapkın zihniyetten korumaya, Milli Eğitim Bakanı’nı, Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürleri’ni, Kocaeli Valisi’ni, Gebze Kaymakamı’nı ve okul yönetimini derhal istifa etmeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi