28 Mayıs’ta düzenlenecek Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimine sayılı günler kala siyasi trafik hızını düşürmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATA İttifakı’nın birinci turdaki Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ı kabulünden sonra Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün bir araya geldi. ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda kimi destekleyeceğini bugün saat 17.00'de Ankara'da basın toplantısında açıklayacak.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’den dikkat çekici bir açıklama geldi. Selvi, kaleme aldığı yazısında Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini yazdı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Edindiğim bilgiye göre Sinan Oğan bugün, ikinci tur seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayacak. Terör örgütlerinin desteği nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceğini ifade edecek.

CHP'li Aytekin: Emeklilerimiz geçinmek için yabancıların bulaşıklarını yıkıyor CHP'li Aytekin: Emeklilerimiz geçinmek için yabancıların bulaşıklarını yıkıyor

Ama Sinan Oğan sadece bir açıklama yapmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la vardıkları mutabakatı açıklayacak.

Mutabakatın 4 maddeden oluştuğu söyleniyor.

1- Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği. Anayasa’daki Türk tanımının çıkarılmasına yönelik çabalara izin verilmemesi.

2- Her türlü terör örgütüyle ve terörle mücadele.

3- Sığınmacıların bir plan dahilinde tedrici olarak gönderilmesi.

4- Uluslararası piyasalarla uyumlu, faiz politikalarında daha esnek olan bir ekonomi politikasının dizayn edilmesi."

Öte yandan, ATA İttifakı’nın birinci turdaki adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 5,3 oranında oy almıştı.

Editör: Selim Ercan