Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tur heyecanı devam ederken Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın 28 Mayıs’ta kime destek vereceği konusu gündemde yerini koruyor.  Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Sinan Oğan, pazartesi günü kime destek vereceklerini açıklayacak.  Öte yandan, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay da Cumhurbaşkanı Erdoğan-Oğan görüşmesine ilişkin, “ İnşallah güzel olacak, hayırlı şeyler olacak diye düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk ise konuya ilişkin kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Kahvaltıda, Oğan’ın bakanla yaptığı görüşmeden hiç söz etmemesi, sanki tesadüfen İstanbul’a gitmiş, Cumhurbaşkanı orada bulunduğu saatte aramış gibi bir hava doğurdu. Oğan, Cumhurbaşkanı’yla yaptığı görüşmeden sonra dün Özdağ’la bir araya geldi. Cumhurbaşkanı’nın kendilerini desteklemesini istediğini, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un bugün-yarın Özdağ’ı ve kendisini ziyaret edeceğini belirtti.

Ümit Özdağ, partisinin genel idare kurulu toplantısında, Sinan Oğan’la yollarının ayrılabileceğini, ancak iletişimin devam edeceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı kişilerin devreye girmesiyle ‘zorlamayla görüştüğünü’, kazanacak bir durum görmediği için Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, desteklemeleri karşılığında herhangi bir vaatte de bulunmadı.”

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

Editör: Selim Ercan