Fransa'nın Rennes şehrinde bir öğrenci okula gizlice bıçak soktu. İngilizce öğretmenini bıçaklamayı hedef alan öğrencinin amacına ulaşamadığı ve hakkında savcılık tarafından  cezai soruşturma başlatıldığı belirtild,.

Rusya'nın internet perakendecisi Wildberries'in merkezinde silahlı çatışma: 2 kişi öldü Rusya'nın internet perakendecisi Wildberries'in merkezinde silahlı çatışma: 2 kişi öldü

AFP'de yer alan habere göre, Rennes şehrindeki bir ortaokulda İngilizce dersi sırasında bir öğrenci, öğretmenine bıçakla saldırdı. Rennes Savcısı Philippe Astruc, 2011 doğumlu kız öğrencinin 'sınıfa büyük bir bıçakla ve açıkça İngilizce öğretmenini öldürme niyetiyle geldiğini' açıkladı.

Öğrencinin elindeki bıçağın ortaokul personelleri tarafından alınmasının ardından, şok geçiren öğrencilerin güvenli bir yere götürüldüğü aktarıldı. 

Bıçağın 17 santimetre uzunluğunda olduğunu kaydeden Savcı Astruc, öğrencinin hastanede psikiyatrik muayeneden geçirildiğini ve 'küçüğün kendisi için tehlikeli olduğu ve durumunun özel bir ortamda bakım gerektirdiği' sonucuna varıldığı bilgisini paylaştı.

Meydana gelen olayda kimse yaralanmazken savcılık öğrenci hakkında cinayete teşebbüsle ilgili cezai soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Editör: Betül Vural