Sel ve Taşkın olayları
Herhangi bir bölgede ki toprağın belirli bir sürede, tamamıyla veya kısmen su altında bırakılmasına sel denir. Taşkın ise uzun süreli, aşırı ve şiddetli yağışlardan sonra, özellikle eğimli bölgelerde meydan gelir.

Deprem
Yer kabuğunda beklenmedik bir zamanda ortaya çıkan enerji sonucunda titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak yeryüzünü sarsma olayına deprem denir.

Tsunami
Okyanus yada denizlerin dibinde oluşan deprem, volkanik patlamalar, zeminin kayması gibi tektonik olaylar sonucunda oluşur. Bu olaylar sonucunda enerjilerinin denize geçmesiyle birlikte deniz de oluşan dalgaya tsunami denir.

Heyelan
Doğa da gerçekleşen bazı etkenler veya insanların bazı faaliyetleri sonucuna bağlı olarak, yamaç dengesinin bozulması sonucu meydana gelir. Toprak kayması olarak da bilinir..

Orman Yangınları
Sıcaklığın fazla olması, yıldırım düşmesi, yanardağ patlaması, insanların yaptığı bazı etkinlikler gibi doğal etkenlerin sebep olmasıyla meydana gelmektedir

Erozyon ( Toprak Aşınımı)
Yer kabuğu üzerindeki toprakların; yağış suları ve rüzgarla toprağın aşındırılması ve taşınması sonucunda bir yerde birikmesi sürecidir. Erozyon doğal süreçlere bağlı olarak ya da beşeri faktörlere bağlı olarak oluşur.

Fırtına
Rüzgarın şiddetli bir şekilde esmesine denir. Rüzgarın hızlı esmesi bazen afetlere yol açabilmektedir.  

Çığ
Genellikle engebeli yamaçlarda, eğimli arazilerde tabakalar halinde birikmiş olan kar kütlesinin çeşitli faktörlere bağlı olarak gerçekleşen hareketler sonucunda aşağıya doğru kaymasına çığ denir.

Volkanik Faaliyetler
Volkanik Faaliyetler, yeryüzünde katı, sıvı ve gaz halinde maddeler olarak ortaya çıkar. Her yeri yıkan ve aşırı sıcaklığa sahip olan lavlar, afete neden olabilir