Merkür
Güneş’ en yakın gezegen olan Merkür gri renktedir. Dışardan baktığımızda ay ile çok benzediğini düşünebiliriz.

Dünya
Dünyamızın yüzde 70’ini su olarak biliyor ve rengini mavi olarak düşünüyor olabiliriz. Fakat aslında baktığımız bölgenin coğrafi yapısına göre renk değişiklikleri yeşil, kahverengi, mavi olarak değişim gösterebilmektedir.

Venüs
Venüs’ün atmosferi karbondioksit, kükürt dioksit ve azot ile oluşmuştur. Bu yüzden de Güneş’in rengini yansıtır. Onu kahverengi ve sarımsı bir renk olarak görürüz.

Jüpiter
Jüpiter’in üzerinde diğer gezegenlerden farklı olarak çizgiler bulunmaktadır. Bu çizgiler beyaz turuncu ve kahverengidir ve birbirlerine paraleldir. Çizgilerin oluşmasındaki sebep ise Jüpiter’in yüzeyinde oluşan fırtınalardır. Bu fırtınalar saatte 360 km hıza bile ulaşabilmektedir.

Uranüs
Yapısında bulunan metan, helyum ve hidrojen gazları sebebi ile Uranüs mavimsi ve yeşile çalan bir renktir. Halk arasında bu renge camgöbeği rengi denilmektedir.

Satürn
Jüpiter kadar olmasa da Satürn’ünde yüzeyinde mavi, turuncu, kahverengi ve gri çizgiler vardır. Çizgilerin belirginliği Ekvator’da çok yoğunken bazı bölgelerde belirli belirsizdir. Satürn’ün yapısında bulunan amonyak güneş ışığına maruz kaldığı için altın sarısı bir renk olarak görülür.

Neptün
Afmosferik yapısı hemen hemen Uranüs ile aynıdır. Bu sebeptendir ki Neptün’ün rengi de mavinin tonlarıdır.

Mars
Mars’a Kızıl Gezegen denmesinden anlıyoruz aslında kızılımsı bir kahverengine sahiptir. Atmosferi o kadar incedir ki Mars’ın rengini olduğu gibi görebiliriz. Kızıl renginin sebebi ise demir ve oksitten oluşmuş olmasıdır.