Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, nüfusta 85 yaşında görünen, gerçekte 90 yaşında olan bir vatandaşa kendisine sosyal medyadan hakaret ettiği iddiasıyla dava açtı.

Bakan Göktaş: Engellilere hizmet veren 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde yeni proje başlattık Bakan Göktaş: Engellilere hizmet veren 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde yeni proje başlattık

BirGün'den Timur Soykan'ın haberine göre, hakaret davası açılan isimlerden biri, Hannan Akgül oldu. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dünyaya gelen ve aslen Hatay Kırkhanlı olan Hannan Akgül, uzun yıllardır Hollanda’da yaşamakta. Nüfus cüzdanında doğum tarihi 1938 olarak görünen Akgül'ün, nüfusa 5 yaşındayken kaydedildiği belirtildi.

Akgül, 30 Ağustos 2020 günü Facebook’ta Altun hakkında bir paylaşıma yorum yaptı. Akgül, Altun’un 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Atatürk’ün adını anmadan kutladığını iddia eden paylaşıma yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı: 

“Sevgili dostlar bunlar Atatürk’ün tozu olamazlar. İsterse çatlasınlar. Atatürk kim bu hırsızlar kim. Her neyse.”

3 yıl sonra dava açıldı

Fahrettin Altun’un avukatı, 2 yıl sonra, 2022 yılında Hannan Akgül hakkında suç duyurusunda bulundu. 2023 yılında ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan Akgül hakkında soruşturma başlatıldı. Bu sırada Hannan Akgül demans hastasıydı. Akgül'ün Türkiye'de bir adresinin olmadığı tespit edilince 13 Ekim 2023 günü hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yaşlı adamın Türkiye’ye gelmesi halinde gözaltına alınacağı kaydedildi.

90 yaşındaki adama, sosyal medya üzerinden onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta alenen hakaret ettiği tespiti yapılarak İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Hakim, 2 Kasım 2023 tarihindeki duruşmada Altun’un Ankara’da yaşadığını ve bu sebeple davanın Ankara’da görülmesi gerektiğini belirterek yetkisizlik kararı verdi. Kararda davanın Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiği aktarıldı.

Kaynak: BirGün