Sene başında iki kez erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük, ‘milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle’ tekrar erişme kapatıldı.

EngelliWeb’in aktardığına göre, Ekşi Sözlük'ün yeni kullandığı alan adı (eksisozluk1923.com) Ankara 6’ncı Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Aralık 2023 tarihli ve 2023/13768 sayılı kararıyla erişime engellendi.

CHP’li Özçağdaş: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp geri çekildi CHP’li Özçağdaş: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp geri çekildi

Ekşi Sözlük'e, 21 Şubat'ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilmiş, yapılan itirazların ardından erişim engeli mahkeme tarafından kaldırılmıştı. Fakat itirazın ardından site açılamadan tekrar kapatılmıştı.

Site başka alan adlarına taşınmıştı

Erişim engelinin ardından site başka alan adlarına taşınmış, ‘eksisozluk2023.com’ alan adı 13 Mayıs’ta erişime engellenmişti. Site yönetimi daha sonra ‘http://eksisozluk1923.com’ alan adını açmış, fakat bu alan adı da erişime engellenmişti.

Erişim engeli kararını duyuran EngelliWeb, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ekşi Sözlük'ün kullandığı son alan adı da (http://eksisozluk1923.com), millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Aralık 2023 tarihli ve 2023/13768 sayılı kararıyla erişime engellendi."

Editör: Betül Vural