Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini protesto etmek için eylemlerine katılan doktorları hedef alan Konya’daki Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür hakkında açılan dava sonuçlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, BM oturumunda konuştu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, BM oturumunda konuştu

Sanık imam Gür, mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Savcılık ise; açık kaynak araştırma raporu, görüntülü izleme ve çözün tutanağı doğrultusunda “halkı kin ve nefrete sürükleme” suçunun sabit olduğunu belirterek ve ceza talep etti. Konya 1. Asliye Ceza Mahkemesi de Türk Ceza Kanunu’nun “suç işlemeye tahrik” başlıklı 214. maddesi uyarınca imam Gür'ün 1 yıl 8 ay hapis ile cezalandırılmasına ve beş yıl denetim süresine tabi olmak kaydıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Dr. Ekrem Karakaya, başka bir hastanenin özel güvenlik görevlisi tarafından silahla vurularak öldürülmüş, bunun üzerine Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına karşı şiddeti protesto için iş bırakmıştı. İş bırakan doktorları hedef alan Konya Selçuklu'daki Kayalar Camii'nin imamı Ahmet Gür, hutbe konuşmasında "Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Yani bu ne getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Mert S. Kaplan