Engin Polat, eşi Dilan Polat ile kurdukları güzellik merkezi zincirinin aynı zamanda sahibidir. Şu an 8 ülkede Dilan Polat şubesi devamlı olarak işini sürdürüyor. Türkiye’de ise 72 tane şubesi var.

Dipomed medikalin kurucusu Engin Polat mesleği ile bir zamanlar oldukça ön plana geldi. Kendisi aynı zamanda iş adamıdır. Birçok sektöre el atınca Engin Polat serveti oldukça merak edildi. Dilan Polat ve Engin Polat’ın servetleri konusunda net bir rakam vermek zor. Ancak çiftin yaptıkları işler ve yaşadıkları lüks hayat göz önüne alındığında, milyonlarca liralık bir servete sahip oldukları tahmin ediliyor. Dilan Polat ve Engin Polat’ın servetlerinin büyük bir kısmını inşaat, medikal ve güzellik sektöründen elde ettikleri anlaşılıyor.

Dilan Polat'a hediye olarak uçak aldı

Dilan Polat ve Engin Polat’ın servetlerini gösteren en önemli göstergelerden biri de doğum günü hediyeleri. Dilan Polat, 31 yaşına girdiği gün eşi Engin Polat’tan milyonluk hediyeler aldı. Bunlar arasında 1 milyon TL değerindeki Rolex saat, 2 milyon TL değerindeki Cartier bileklik, 30 milyon TL değerindeki Mercedes G63 AMG araba ve 5 milyon TL değerindeki özel tasarım yüzük yer alıyordu. Dilan Polat, bu hediyeleri sosyal medya hesabından paylaşarak takipçilerini şaşırtmıştı. Ayrıca Engin Polat'ın, evlilik yıl dönümünde eşi Dilan Polat‘a uçak hediye ettiği iddia edildi. Ancak Polat, uçağın kiralık olduğunu açıkladı.

Reşat Asrak kimdir? Reşat Asrak kimdir?

Dilan Polat'a Zenginliğinin kaynağı soruldu

Dilan Polat katıldığı bir programda servetinin kaynağının sorulması üzerine, “Benim dayım zaten çok bilinmiş bir iş adamı. Gebze'de fabrikası var, birçok inşaat yapıyor. Engin askerden geldikten sonra dayım onda o ışığı gördü. Engin çok başarılı ve tuttuğunu koparan bir adam. Ona birkaç iş verdi. Engin alüminyum dış cephe işine girdi" diye konuştu. Dilan Polat "Tabii ki, sana bir proje verildiğinde paran olması gerekiyor. Ama biz aile desteği aldığımız için biraz dayımdan, biraz Engin'in ailesinden bu projeyi alabildik. Engin o zaman 21 yaşında filandı. İlahiyat fakültesinin dış cephesini düzenledi. O dönemin parasıyla dünyanın parasını kazandı. Onun üstüne başka projeler de aldı" dedi.

"Ben o dönem doğum fotoğrafçılığı yapıyordum" diyen Dilan Polat açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Böyle böyle derken istediğimiz arabayı aldık. Sonra ben güzellik merkezi açmak istediğimi söyledim. Şimdi dünya çapında şubelerimiz var. Kapının önünde kuyruk oldu. Ben doğum fotoğrafçılığı yaparken Gülşen'in, Ebru Destan'ın, Demet Akalın'ın ve birçok ünlü ismin fotoğraflarını çektim. Sosyal medya benim reklam kapım oldu. 10 kazanıyorsam 2'sini, 3'ünü reklama yatırdım. Sonra bir makinede sorun yaşadık. Engin o makineyi bize üretti. Bizim makine parkurumuzu Engin kurdu. Böylece biz sadece şube değil makine de sunmaya başladık."

Mail order yolu ile kara para akladıkları öne sürüldü

Genel seçim öncesi sosyal medyada siyasetçiler ve iş insanları hakkında çeşitli iddialar ortaya atan ve çektiği videoları ile gündem olan, son olarak İspanya'da yakalanıp 4 gün içinde serbest kalan Muhammed Yakut, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında konuşmuştu. Polat çifti ve geçmişleri ile ilgili iddialarda bulunan Yakut, Polat çiftinin mail order yolu ile kara para akladığını öne sürmüştü.

MASAK kara para aklama iddiaları için inceleme başlattı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia ortaya atılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında rapor hazırladı. Rapora göre, Polat'la bağlantılı şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu. MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı. Dilan Polat'ın ilişkili olduğu kişi ve kurumlarca özellikle internet üzerinden yapılan satışlardan elde edilen kurum gelirlerinin, vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belgeler kullanılıyor olabileceği değerlendirildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın servetine el konuldu

Son günlerde iş yerlerine yapılan silahlı saldırılarla gündeme gelen ve haklarında vergi kaçırma iddiaları bulunan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tüm mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca birinci ve ikinci derece akrabalarının da mal varlıklarına el konuldu.

Haklarında yurt dışı çıkış yasağı da konulan çift hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu da ortaya çıkmıştı. Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı da belirtilmişti.

Editör: Ateş Çatıkkaş