Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İnegöl ilçe binasına baltalı saldırı düzenlendi. Saldırı esnasında ilçe binasının dışında bulunan bir parti üyesi de saldırgan tarafından baltayla kovalandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi gözaltına alındı. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, saldırıya dair açıklama yapan DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Mehmet Deniz Büyükak, ilçedeki aday tanıtım programı esnasında da partilerine dönük benzer bir provokasyon girişimi olduğunu söyledi. Büyükak, “Dün İnegöl’de halkın yoğun katılım gösterdiği bir aday tanıtımı gerçekleştirdik. Aday tanıtımı esnasında da çevreden bazı provokatör girişimler oldu ancak sağduyulu yaklaşarak bu provokasyonun büyümesini engelledik. Akşam ise saat 21.00 sularında bir genç şahıs baltalı bir şekilde saldırı gerçekleştirerek camları, çerçeveleri ve kapıları kırdı. Oluşan maddi hasar bir yana o esnada oradan geçen üyemize de baltalı saldırıda bulundu. Saldırının ardından halkımızla ilçe binamızın önüne gelerek ‘faşizme geçit vermeyeceğiz’ şeklinde sloganlarla saldırıyı kınadık. Saldırıyı salt bir kişinin yapmadığını, arkasında örgütlü güçlerin olduğunu biliyoruz. Bu güçlerin açığa çıkarılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"Tüm partilerin saldırıya karşı açıklama yapmasını bekliyoruz"

Büyükak, gerçekleştirilen saldırıya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı İhsan Seylan ise, şunları söyledi: “Olay yerine gelen emniyet yetkilileri klasik olarak olayı bir kişiye bağlamaya çalıştılar ancak biz bunu Bursa’daki seçim çalışmalarımıza ve demokrasiye dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Türkiye’nin en büyük partilerinden birisiyiz. Saldırı dair inceleme şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Ayrıca eğer biraz samimiyetleri varsa diğer tüm partilerin saldırıya karşı açıklama yapmasını bekliyoruz.”

Kaynak: Haber merkezi