Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Nazlıaka, “Deprem sürecinde yaşanan rezillikler kamuoyuna yansımıştı. Çocuklar tarikatlara teslim edilirken sessiz kalamazdım, kalmadım da! Dönemin Bakanı Yanık, kayıp çocuk olmadığını savunurken 5 yaşındaki depremzede çocuğun Hollanda’da bulunduğunu da unutmadık. AKP Osmaniye Milletvekili Derya Yanık ile yargı önünde hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Yanık’ın hakkında “hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasında bulunduğunu belirten Nazlıaka, açıklamasında şunları kaydetti:

CHP Genel Başkanı Özel, Erdoğan'a seslendi: 6 ay kala erken seçimi kabul etmem CHP Genel Başkanı Özel, Erdoğan'a seslendi: 6 ay kala erken seçimi kabul etmem

“Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depreminin ardından Gaziantep Koordinasyon Sorumlusu olarak bölgeye gittim. Depremin yaşandığı illerden yükselen feryada tanıklık ettim. O süreçte çok can yakıcı bir problemle karşı karşıya kaldık. Kayıp çocuklar… Yanık, kayıp çocuklarla ilgili açıklamalarım nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğimi iddia etse de biz kendisinin o günlerde yaptığı çelişkili açıklamalarını unutmadık!

Bir siyasetçi olarak, çocukların kaybolduğu veya farklı oluşum/tarikatlara teslim edildiği bilgileri her gün kamuoyuna yansırken sessiz kalamazdım, kalmadım da… Konuyu sürekli kamuoyu gündeminde tuttum.

Depremde kurtarılan refakatsiz çocukların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teslim edilmesi gerektiğini, medya ve sosyal medya kanalıyla defalarca duyurdum. Deprem sonrası çocukların tarikatlara ve cemaatlere teslim edilmesini engellemeye çalıştım. Partimiz, Meclis Grubu üzerinden çocuklarla ilgili iddiaların titizlikle incelenmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu harekete geçirdi.

Editör: Selim Ercan