Rusya'nın saldırıları devam ederken Kiev'de basın toplantısı düzenleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 450 bin-500 bin askere daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yeni bir açıklama yaptı. Kiev'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Zelenskiy, 450 bin-500 bin askere daha ihtiyaçları olduğunu belirterek, durumun 'hassas' ve maliyetli bir konu olduğunu aktardı.

ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler, bu ayın başında Ukrayna'ya verilmesi planlanan 60 milyar dolarlık askeri paketi engellemişti. Bu hafta hem Beyaz Saray hem de Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, ABD'nin Ukrayna'ya bir askeri yardım paketi daha planladığını ancak Kongre harekete geçmediği sürece daha fazla yardım göndermenin kısıtlı olduğunu açıkladı.

Geçen hafta ise Macaristan, AB'nin 50 milyar Euro'luk mali yardım anlaşmasını engelledi. Ancak AB liderleri Ukrayna'nın desteksiz bırakılmayacağını dile getirdi.

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, BBC'ye verdiği röportajda Ukraynalıların daha fazla destek almadan ölüme terk edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İsrail'in, Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırıda 2 çocuk öldü İsrail'in, Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırıda 2 çocuk öldü

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu hafta Ukrayna'yı işgale devam edeceğini belirterek, tüm hedeflerine ulaşılacağının sözünü verdi.

Editör: Betül Vural