Cheetos İsrail malı mı? Cheetos hangi ülkenin malı, zararlı mı? Cheetos İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Cheetos hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Cheetos İsrail malı mı? İşte detaylar...

Cheetos İsrail malı mı?

PepsiCo'ya ait bir cips markasıdır. Şirket, 1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuştur. Cheetos, dünyanın en popüler cips markalarından biridir.

PepsiCo, İsrail merkezli SodaStream markasının tamamına ve yine İsrail merkezli Sabra markasının %50'sine sahiptir.

Strauss Group, PepsiCo'nun belirli bir hissesine sahip olduğu Sabra markasının hakim hissedarı konumundadır. Strauss Group, İsrail askeri birimlerine destek ve malzeme tedariki sağlamaktadır.

Cheetos, İsrail İşgaline ve İnsan Hakları İhlallerine Nasıl Destek Veriyor?

Cheetos, İsrail'de üretim tesisleri açarak, İsrail ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Bu, İsrail'in işgal altındaki topraklarda varlığını sürdürmesine ve insan hakları ihlallerini sürdürmesine yardımcı olmaktadır.

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı

Cheetos, İsrail'in işgaline ve insan hakları ihlallerine desteği nedeniyle boykot edilmiştir. Filistinliler ve insan hakları savunucuları, Cheetos'un İsrail'in işgal politikalarını desteklediğini ve Filistin'in bağımsızlık mücadelesini baltalayabileceğini savunmaktadır.

Kaynak: AA