Uğur Turan kimdir? Uğur Turan kimdir?

Pfizer İsrail malı mı? Pfizer hangi ülkenin malı, zararlı mı? Pfizer İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? Şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Pfizer hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Pfizer İsrail malı mı? İşte detaylar...

Pfizer İsrail malı mı?

Türkiye'deki faaliyetlerine 1957 yılında başlayan ABD menşeili Pfizer, dünyanın en büyük ikinci ilaç firması konumunda yer alıyor.

Pfizer, İsrail'deki son olaylardan etkilenenleri desteklemek için 5 milyon dolarlık bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya, Pfizer çalışanları ve hissedarları tarafından yapılan bağışlarla finanse edilecek.

Pfizer CEO'su Albert Bourla, kampanyayı duyuran bir açıklamada, "İsrail'deki son olaylardan derin üzüntü duyuyoruz" dedi.  

Kampanya, İsrail Kızılhaç'ı ve diğer yardım kuruluşlarını desteklemek için kullanılacak. Fonlar, gıda, barınma, tıbbi bakım ve diğer temel ihtiyaçlara yönelik yardımları içerecek.

Bourla, Pfizer çalışanlarını da birbirlerine destek olmaya teşvik etti. "Bu zor zamanlarda birbirimize daha da yakın durmamız önemlidir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi