İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı kayıtlı kullanıcıya yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takipan ekipler ağının sosyal medya üzerinden oluşturulan sahte kadın profilleriyle tanıştığı CY (61), AT (25), YA (36) ve MU (40) ile sohbet edip, bir süre sonra ortaya çıkan cinselliğe gelen ve çıplak olanları tespitini belirledi. Daha sonra şebeke üyelerinden bir kişinin, fotoğraftaki markası olduğunu iddia ederek, “Kızım reşit değil, sana cinsel istismar nedeniyle dava açacağım” şeklinde tehdit oluşturduğu saptandı. Ayrıca, kendi ailesinin avukatı, uzlaşmacı veya savcı olarak tanınan başka bir sistemin kapsamı ise “Dosyanızı davayı açmaktan kapatabiliriz. Parayı gönderirseniz aileyle de anlaşmanızı sağlayacağım” ile “Babası durumunu öğrenin, kızını darbetti, hastane masraflarını ve tazminat parası ile davayı kapatalım” diyerek, çeşitli miktarlarda paranın gönderileceği belirtildi. Şebekenin bu çalışmasının 4 kişinin yaklaşık 609 bin lira dolandırıldığı tespit edildi.

Kastamonu'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 12 kişi yaralandı Kastamonu'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 12 kişi yaralandı

9 kişi adliyeye sevk edildi

Gemlik Cumhuriyet Savcılığı koordinasyonunda operasyon için harekete geçen ekipler, 17 Mayıs'ta Bursa merkezli İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari ve Antalya'da kaydedilen 11 farklı adreste eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda şebeke üyeleri SK (26), H.Ö. (22), MK (25), BK (20), ESC (22), EK (21), AN (22), AK (26) ve YB (19) yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 14 adet cep telefonu ve sim kart, 44 adet banka kartı, hafıza kartı ile 1 adet silah şarjörü ve 11 adet 9 milimetrelik fişek ele geçirildi.

Şüphelinin bankada işlem yaptığı anlar kamerada

Öte yandan şüphelilerden AN'nin şantaj yoluyla gönderdiği paradan bankadan çektiğini anladı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerdeki şüphelinin bankada işlem yaptığı ve ardından görüldüğü görülüyor. Gözaltına alınan 9 şüpheli emniyetteki operasyonun ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA