Önceki gün 81,17 dolara kadar çıkan Brent petrolün varili, günü 77,42 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.33 itibarıyla kapanışa kıyasla yüzde 0,1 yükselişle 77,50 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,02 dolardan alıcı buldu.

Küresel petrol talebine yönelik endişelerle önceki gün son 4 ayın en düşük seviyelerine gerileyen petrol fiyatlarında yön arayışı devam ediyor.

Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı

Önceki gün Brent petrolün varili 76,60 dolara, WTI ham petrolün varil fiyatı ise 72,17 dolara kadar düşerken, fiyatlardaki kısmi toparlanmada piyasa oyuncularının kar satışları etkili oldu.

ABD ekonomisinde artan yavaşlama işaretlerinin bir resesyona dönüşüp dönüşmeyeceğine yönelik endişeler piyasalarda yerini koruyor.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ve ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de açıklanan ekim ayı ekonomik göstergeleri ise üretim, tüketim, yatırım ve istihdam alanlarında Kovid-19 sonrası toplanmadaki güçlüklerin devam ettiğini ortaya koyuyor.

ABD ve Çin ekonomisine yönelik gelişmeler, küresel petrol talebi görünümüne ilişkin endişelere neden olarak fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışı da piyasaların odağında bulunmayı sürdürüyor.

Brent petrolde 77,58 ile 77,70 dolar aralığının direnç, 77,46 ile 77,34 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Editör: Deniz Dalgıç