Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaptığı açıklamada 14.50'de meydaa gelen depremin merkez üssünün Tatvan olduğunu duyurdu. Depremin derinliği 7 kiliometre olarak ölçüldü. 

AFAD Başkanlığı: Gelişmeleri takip ediyoruz

Paniğe neden olan deprem sonrası, AFAD Başkanlığı’ndan da açıklama geldi. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “Bitlis ilimizin Tatvan ilçesinde, saat 14.50’de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan barajda su seviyesi yüzde 30’a kadar düştü Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan barajda su seviyesi yüzde 30’a kadar düştü

Deprem uzamnları uyarılarda bulunmuştu

Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'de 3 Şubat 2024'te meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremden sonra yaptığı açıklamada, Bitlis-Zagros fay hattına dikkat çekmişti. O tarihteki sarsıntı için "Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın üstünde" diyen Görür, "Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus gözardı edilmemelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da, ocak ayında Adıyaman ve Sivas'taki depremlerin ardından Doğu Anadolu Fayı'nın, Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ve KAK üzerinde gerilmesini sürdürdüğünü söylemişti.

Kaynak: Haber Merkezi