Geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı "şeriat" paylaşımının ardından gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Feyza Altun bugün, İstanbul Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianamede, soruşturma kapsamında alınan ifadesine yer verilen Altun, söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını kabul etti. Şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakaret etmediğini belirten Altun, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Sosyal medya hesabından davaya ilişkin paylaşım yapan Altun, "Hakaret etmediğim halde haksız olarak yargılandığım Cumhurbaşkanına Hakaret dosyasında beraat mütalaası verildi. Bu da beraat mütalaası kombinim :)" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, Altun'un "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alanen aşağılama" suçundan 9 ay hapis cezası verdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yapan Altun, "Laik Türkiye Cumhuriyeti olmasa savcı makamında oturamayacak bir kadın savcı üst hadden cezalandırılmamı istedi. Pişman olmadığım için HAGB de (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) atlanarak 9 ay hapis cezası verildi. Türkiye laiktir laik kalacak." dedi.

Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

Kaynak: Haber Merkezi