Selçuksports HD | İnter – Torino maçı canlı izle Selçuksports HD | İnter – Torino maçı canlı izle

HSK Birinci Dairesinin kararnamesine göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına, Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Yakup Ali Kahveci atandı.Peki Yakup Ali Kahveci kimdir?  Yakup Ali Kahveci kaç yaşında?  Yakup Ali Kahveci nereli?  Yakup Ali Kahveci nereden mezun?

Ankara ve İstanbul başsavcıları belli oldu Ankara ve İstanbul başsavcıları belli oldu

Yakup Ali Kahveci kimdir?  

Yakup Ali Kahveci, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu. HSK Birinci Dairesinin kararnamesine göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Yakup Ali Kahveci'nin hayatı hakkında ayrıntılar bulunmuyor. Fakat Gazeteci Barış Pehlivan'ın bir yazısında ismi geçiyor. 

Gazeteci Barış Pehlivan, 04 Mayıs 2020 tarşhli Oda Tv'deki 'İsim isim elebaşlarımı itiraf ediyorum' başlıklı yazısında, şunları yazdı:

"2 ay önce...

Savcı Yakup Ali Kahveci’nin odasında sorgudaydım. Beni tutuklamaya sevk etmeden önceki son sorusu şu oldu:

“Metastaz 2 ne zaman çıkacak?”

O ana kadar sorulanların bahane olduğunun dışavurumuydu bu aslında.

“Metastaz’ı beğendiniz mi?” diye imalı bir karşılık verdim. Soruma yanıt alamadım. Hakim Zafer Daşkın tarafından tutuklandım.

İnsan bilmediğinden korkar. İki yol vardır önünde. Birinde efendi korkudur, esiri olursun. Ötekinde ise gerçeğe duyulan aşkla korkuyu yenersin. Bir yol seni zalim, öteki yol aydın bile yapabilir."

Kahveci, Resmi Gazete’de yayımlanan 18.01.2024 tarihli ve 92 sayılı HSK kararı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi, Oda Tv