Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği tarafından düzenlenen II. Göbeklitepe’den Bugüne Türkiye’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Sempozyumu, Ankara’da bilim ve kültür dünyasını bir araya getirdi. Ankara Kent Konseyi'nin de destek verdiği etkinlikte, ülkenin dört bir yanındaki kültürel değerler bilimsel perspektifle ele alındı. 

İBB Meclisinde, belediyenin 264 milyar 916 milyon liralık borcu gündeme geldi İBB Meclisinde, belediyenin 264 milyar 916 milyon liralık borcu gündeme geldi

Sempozyumun en dikkat çeken oturumlarından biri ise “Ankara’nın Mirası” başlıklı özel oturum oldu. Bu oturumda, başkent Ankara’nın kadim geçmişi, doğal ve kültürel varlıkları, korunması gereken miras alanları uzmanlar tarafından detaylı biçimde değerlendirildi.

Ankara’nın mirası tüm yönleriyle tartışıldı

Etkinlikte, Gordion Antik Kenti başta olmak üzere Ankara'nın sahip olduğu tarihi hazinelerden, kültürel varlıkların korunmasına ve miras yönetiminin sürdürülebilirliğine kadar birçok önemli konu masaya yatırıldı. Kültürel varlık kaçakçılığıyla mücadelenin de gündeme geldiği oturumda, koruma ve planlama süreçlerinde yerel yönetimlerin rolü tartışıldı.

Akademik katkılarla zenginleşti

“Ankara’nın Mirası” oturumuna; Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş, Başkanvekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Enis Yeter, ABB Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş ve Ankara Tarihi Miras Çalışma Grubu Sözcüsü Kadim Koç’un yanı sıra çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı. Katılımcılar, tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılması için bilimsel ve toplumsal sorumluluğun altını çizdi.

Sempozyumun amacı dikkat çekti

Sempozyumun temel amacı, Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını bilimsel araştırmalarla daha görünür kılmak ve bu birikimi geleceğe aktarmak olarak öne çıktı. Organizasyon, kültürel değerlerin korunması konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılması bakımından önemli bir adım oldu.

Muhabir: Dursun Erkılıç