Jeffrey Epstein davasında adı geçen Alan Dershowitz kimdir? Alan Dershowitz nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Alan Dershowitz kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Alan Dershowitz kimdir? Alan Dershowitz kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Alan Dershowitz biyografisini haberimizde derledik…

TRT 1 - Canlı Yayın TRT 1 - Canlı Yayın

Alan Dershowitz kimdir?

Alan Morton Dershowitz (1 Eylül 1938), ABD anayasa hukuku ve Amerikan ceza hukuku alanındaki çalışmalarıyla tanınan Amerikalı bir avukat ve eski hukuk profesörüdür. 1964'ten 2013'e kadar Harvard Hukuk Okulu'nda ders verdi ve burada 1993'te Felix Frankfurter Hukuk Profesörü olarak atandı. Dershowitz, medyaya düzenli olarak katkıda bulunan, siyasi yorumcu ve hukuk analistidir.

Dershowitz, yüksek profilli ve genellikle popüler olmayan davaları ve müşterileri almasıyla tanınır. 2009 yılı itibarıyla, ceza temyiz avukatı olarak baktığı 15 cinayet ve cinayete teşebbüs davasının 13'ünü kazanmıştı. Dershowitz, Mike Tyson, Patty Hearst, Leona Helmsley, Julian Assange ve Jim Bakker gibi ünlü müşterileri temsil etti. Büyük yasal zaferler arasında, ilk olarak 1976'da Harry Reems için, ardından 1984'te karısı Sunny'yi öldürmeye teşebbüsten hüküm giymiş olan Claus von Bülow için mahkumiyet kararlarını bozan iki başarılı temyiz başvurusu yer aldı. 1995'te Dershowitz, Johnnie Cochran ve F. Lee Bailey ile birlikte yasal "Dream Team" in bir parçası olan OJ Simpson cinayet davasında temyiz danışmanı olarak görev yaptı. 2018'de Harvey Weinstein'ın savunma ekibinin bir üyesiydi ve 2020'deki ilk görevden alma davasında Başkan Donald Trump'ın savunma ekibinin bir üyesiydi. Jeffrey Epstein'ın savunma ekibinin bir üyesiydi ve 2006'da Epstein adına bir kovuşturma yasağı anlaşmasının müzakere edilmesine yardım etti.

Dershowitz, ateşli bir Siyonist ve İsrail destekçisidir. Arap-İsrail çatışması üzerine birkaç kitap yazmıştır.

Kaynak: Haber merkezi