AK Parti Grup Başkanvekili ve Adalet Eski Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkmesi (AYM) üyeleriyle ilgili suç duyurusu kararının ardındna sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Yargıtay bir ilke imza attı: Can Atalay kararına imza atan AYM üyeleri hakkında suç duyurusu Yargıtay bir ilke imza attı: Can Atalay kararına imza atan AYM üyeleri hakkında suç duyurusu

Beştepe’den ilk açıklama: Mehmet Uçum, Yargıtay’ı destekledi Beştepe’den ilk açıklama: Mehmet Uçum, Yargıtay’ı destekledi

AK Partili Hayati Yazıcı'dan Yargıtay'a AYM tepkisi: Erkler birbirini çelmeleyemez, yazık çok yazık AK Partili Hayati Yazıcı'dan Yargıtay'a AYM tepkisi: Erkler birbirini çelmeleyemez, yazık çok yazık

MHP'den Yargıtay'ın AYM adımına destek, AYM'ye suçlama MHP'den Yargıtay'ın AYM adımına destek, AYM'ye suçlama

Abdulhamit Gül, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsü, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe vericidir.

TBMM, 8 Ekim'de 'İsrail tehdidi' gündemiyle toplanacak TBMM, 8 Ekim'de 'İsrail tehdidi' gündemiyle toplanacak

Yargı hakemdir, sorunları çözer. Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir.

Her kurumun kaynağını milletten alan yetki ve fonksiyonunu hukuk çerçevesinde kullanması esastır. Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir."

Ne olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bir ilke imza attı ve Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığına, Can Atalay hakkındaki kararına uyulmaması gerektiğine hükmeden 3. Daire, TBMM'ye de milletvekilliğinin düşürülmesi için bildirimde bulundu.

Editör: Ahmet Agah