Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı

Bakan Yerlikaya: 'İskoçlar Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklama ile İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes Operasyonu” ile “İskoçlar Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonda örgütün elebaşı ile 38 şahıs yakalandı.

BBC, Filistinlilerin yarı çıplak gözaltına alındığı görüntüleri doğruladı

Gazze’nin kuzeyinde ve Han Yunus çevresinde çatışmalar şiddetlenirken, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde İsrail’in çok sayıda Filistinli erkeği yarı çıplak bir şekilde gözaltına aldığı görülüyor.

İlhan Şeşen, kansere yakalandı

Ünlü ses sanatçısı, yorumcu, oyuncu ve Grup Gündoğarken’in solisti İlhan Şeşen'in kanser tedavisi gördüğü öğrenildi.

Meclis'te 733 dokunulmazlık fezlekesi bulunuyor: Dosyaların 512'si HEDEP'e ait

TBMM Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edilen, dokunulmazlıkların kaldırılması istemiyle hazırlanmış fezleke sayısı 733'e ulaştı. HEDEP milletvekillerinin 512 dosyası bulunurken hakkında en çok dokunulmazlık fezlekesi olan isim HEDEP Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz.

Yargıtay, 'Adalet Yürüyüşü'ne saldırı' girişimi davasında verilen kararı bozdu

ESKİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüyüşü' sırasında saldırı girişimine ilişkin görülen davada 19 sanıkla ilgili verilen karar, Yargıtay tarafından bozuldu.

'10 Manşette Bugün' |  8 Aralık 2023 '10 Manşette Bugün' | 8 Aralık 2023

Fitch'ten Türkiye için enflasyon tahmini

Kredi derecelendirme kuruluşunun "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, küresel ekonominin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 2,5’ten yüzde 2,9 seviyesine yükseltildiği belirtilirken, gelecek sene ise dünya ekonomisinin büyümesinin yüzde 2,1’e gerilemesinin beklendiği kaydedildi.

Danıştay, Yerlikaya'nın soruşturma izni vermeme kararını bozdu: AK Partili başkana inceleme başlatıldı

Sayıştay, AK Parti’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hakkında usulsüzlükler tespit etti. Konu yargıya taşındı ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya soruşturma izni vermedi. Danıştay, bu kararı iptal etti.

ABD’den veto kararıyla ilgili açıklama: Süreç aceleye getirildi, önerilerimiz reddedildi

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Birleşik Arap Emirlikleri ve 90 ülke tarafından sunulan ve Gazze’de acil ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Erdoğan'dan ABD'nin veto kararına tepki: Aslında adil bir dünya mümkün ama Amerika ile değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda konuşma yapıtı. Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye ve geçici üyeler, sadece Amerika'nın ret oyuyla maalesef malum ateşkes reddedildi. Tek başına, böyle adalet olur mu? Aslında adil bir dünya mümkün ama Amerika ile değil" dedi.

Editör: Kadir Gürhan