Erdoğan: Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot ile lime lime edilmesine göz yummayacağız

Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz her zaman sulhun ve sükunun tarafındayız. Tüm bunları savaş taraftarı olduğumuz için değil, vatanımızı ve vatandaşımızı kem gözlerden korumak için yapıyoruz. Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot ile lime lime edilmesine göz yummayacağız" dedi.

7 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'ye sevk edildi

CHP, DEM Parti, Demokrat Parti, MHP ve İYİ Parti Milletvekillerine ait Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, TBMM Başkanlığına sunuldu.

İPA araştırması: İstanbul’da yaşama maliyeti 70 Bin TL’yi geçti

İPA araştırmasına göre, İstanbul'da yaşama maliyeti geçen yıla göre yüzde 60,30 artttı. Dört kişilik ailenin yaşam maliyeti 70 bin TL'yi geçti.

Cumartesi Anneleri'nin yargılandığı davada beraat kararı

Cumartesi Anneleri'nin eylemine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan insan hakları savunucuları beraat etti. Cumartesi Anneleri, "Bu kararla, Galatasaray Meydanı’ndaki varlığımızın suç teşkil edemeyeceği yargı nezdinde bile tescil edilmiş oldu" dedi.

Bakanlık duyurdu: Taklit ve tağşiş yapılan gıdaların tam listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı her gün taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıda üretenlerini duyuruyor. Bakanlık yeni listeyi açıkladı. Kıymada tavuk taşlığı, zeytinyağında tohum yağı, tereyağında bitkisel yağ tespit edildi. İşte tam liste...

'10 Manşette Bugün' | 3 Ekim 2024 '10 Manşette Bugün' | 3 Ekim 2024

Avcılar'da çalıntı araçla kazaya ilişkin başsavcılıkça soruşturma başlatıldı Avcılar'da çalıntı araçla kazaya ilişkin başsavcılıkça soruşturma başlatıldı

Özgür Özel'den okullardaki temizlik sorununa ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'li belediyelerinin temizlik ekiplerine çıkarılan zorluklara dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslendi. Özel, "Bu yöntem ağırına, zoruna gidiyorsa sen listeyi bize ver ya da bizden talep edilen listeyi benden iste. Akşam gelelim" dedi.

MEB, ara tatil tarihlerini duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören öğrencilerin ilk ara tatil tarihlerini duyurdu.

Süleyman Soylu elini öpmeye çalıştı; Bahçeli izin vermedi

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, TBMM’de çekilen görüntülerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmeye çalıştığı görüldü. Bahçeli, izin vermedi.

Saldırıya uğrayan Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş'in ifadesi ortaya çıktı

Sinan Ateş’in davası görülürken saldırıya uğrayan ablası Selma Ateş’in ifadesi ortaya çıktı.

Galeria Sitesi için yerinde dönüşüm kararı alındı

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023’teki ilk depremde 1 blokunun yıkılıp, 89 kişinin yaşamını yitirdiği, diğer 3 blokunun kontrollü yıkıldığı Galeria Sistesi’nin mülk sahiplerinin oluşturduğu platform, siteden geriye kalan 6 dönümlük arazi için yerinde dönüşüm kararı aldı. Karar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kabul edilirken, yeni projesi yapılan alanın ismi ‘Galeria Yaşam Merkezi’ olarak yaşatılacak.

Muhabir: Şevval Dalgıç