CHP, TRT’yi RTÜK’e şikayet etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nu (TRT)  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “TRT’nin pervasız, hedef gösterici, yasa tanımaz haberlerinin önüne geçilmeli! TRT’nin, tarafgir ve ayrımcı bir dille yazılan ve yayınlanan bu haberleri asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim Seçil Erzan'dan şikayetçi: Bankada olması gereken 3 milyon dolar yok

Kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen dolandırıcılık soruşturmasında Fatih Terim'in de Seçil Erzan'dan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Terim'in avukatları, teknik direktörün bankadan 3 milyon dolar alacağı olduğunu açıkladı.

ENAG kasım ayı enflasyonunu açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) 12 aylık enflasyonu yüzde yüzde 129,27 olarak açıkladı. ENAG’a göre enflasyon kasım ayında aylık yüzde 5,58 artış gösterdi.

TÜİK kasım ayı enflasyonunu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre enflasyon kasım ayında Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 61,98, aylık yüzde 3,28 arttı.

Türk-İş, 'asgari ücret teklifi netleşti' iddialarını yalanladı

Türk-İş, 'asgari ücret tekliflerinin netleştiği' yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok'' ifadelerini kullanmasının ardından Türk-İş’in 2024 yılı asgari ücret ile ilgili taban fiyatının belli olduğu iddia edildi.

'10 Manşette Bugün' | 3 Aralık 2023 '10 Manşette Bugün' | 3 Aralık 2023

HEDEP Sözcüsü Doğan: Yerel seçimlere kendi adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 31 Mart'taki yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme eğiliminin ortaya çıktığını bildirdi.

Marmara Denizi'nde üç dakika arayla iki deprem: İstanbul'da hissedildi

Kandilli Rasathanesinin açıklamasına göre Gemlik’te 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, İstanbul, Bursa ve Yalova gibi çevre illerde de hissedildiği belirtildi. İlk depremden 3 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara Denizi'ndeki depreme ilişkin ilk açıklama

Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili ilk açıklamayı yaptı. Prof. Dr. Görür, "1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz" dedi.

'Yüksek karlı gizli fon vaadiyle dolandırıcılık' davasında banka görevlilerinin ses kayıtları dosyaya girdi

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında olayı soruşturan bankanın teftiş kurulu çalışanı ile Florya şube personeli arasında geçen konuşmanın ses kayıtları, dava dosyasına girdi.

Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye tepki: Bahçeli! Gör eserini Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye tepki: Bahçeli! Gör eserini

Gazze'de ölenlerin sayısı 15 bin 899’a yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının 376 artarak 15 bin 899 olduğunu açıkladı. Bakanlık hayatını kaybedenlerin yüzde 70'ini çocuk ve kadınların oluşturduğunu bildirdi.

Editör: Sümeyye Aksu