Erdoğan, İstanbul ve Ankara dahil 10 ilin milli eğitim müdürünü görevden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Ankara ve İstanbul'un da olduğu 10 ilin milli eğitim müdürünü görevden aldı. Erdoğan'ın kararıyla Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı görevden alındı.

BM: Sudan'daki etnik çatışmalarda 15 bin kişi öldü

Birleşmiş Milletler geçtiğimiz yıl Sudan'ın Batı Darfur bölgesinde Hızlı Destek Güçleri (RSF) ve müttefik Arap milisleri tarafından gerçekleştirilen etnik şiddetin bilançosuna dair rapor yayınladı. BM'ye göre çıkan etnik çatışmalarda 10 bin ila 15 bin arasında kişi hayatını kaybetti.

AYM, toplu sözleşme ikramiyesindeki şartı iptal etti

AYM, kamu görevlilerinde toplu sözleşme ikramiyesindeki "yüzde 2" şartını iptal etti. SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, "Adalet yerini buldu” dedi.

Yeniden yargılanma talebi reddedilen Osman Kavala’dan yazılı açıklama Yeniden yargılanma talebi reddedilen Osman Kavala’dan yazılı açıklama

İkinci iddia: Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın babası bir çalışanı tokatladı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartıldığına yönelik CİMER’e şikayetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt, yeni bir iddia ortaya attı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan o illeri işaret etti: Er ya da geç deprem olacak

Sivas'taki 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Gerginliğin yer direncini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" dedi.

'10 Manşette Bugün' | 19 Ocak 2024 '10 Manşette Bugün' | 19 Ocak 2024

Adalet Bakanı Tunç’tan Atalay, Demirtaş ve Kavala açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkındaki AİHM kararıyla ilgili konuştu. Can Atalay konusuna da değinen Tunç “Türkiye’de yargı her zamankinden daha bağımsız” dedi.

Gaye Erkan’ın annesi, Merkez Bankası çalışanıyla yazışmalarını paylaştı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın annesi, Merkez Bankası çalışanıyla whatsap yazışmlarını paylaştı.

Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi

İlk Türk astronot Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX’e ait uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi.

Cumartesi Annelerinden Akşener’e 'mertçe cinayetler' tepkisi

Galatasaray Meydanı’nda, 982’inci haftasında bir araya gelen Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen Abdullah Canan’ın akıbetini sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Samsun'da kullandığı ‘mertçe cinayetler’ sözüne tepki gösteren Hanife Yıldız, “Siz oğlumu kalleşçe yok ettiniz. Siz kimsiniz, mertlik kim?” sorusunu sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkanlarını açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AK Parti İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 39 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. Törende konuşan Erdoğan, "Son 5 yılda İstanbul yeniden eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı" dedi.

Kaynak: Sümeyye Aksu