'10 Manşette Bugün' | 9 Aralık 2023 '10 Manşette Bugün' | 9 Aralık 2023

UNICEF: Çocuk yoksulluğunda Türkiye ikinci sırada

UNICEF'in “Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu” araştırmasına göre, Türkiye çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldı. Raporda, çocuk yoksulluğu oranının artış gösterdiği tespiti de yer aldı.

'Yılbaşı alışverişinde kampanya mağduru olmayın' uyarı

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, yılbaşı alışverişinde mağazalardaki 'indirim' gibi çeşitli kampanyalarla fiyat aldatmacasına, internet üzerinden yapılan satış işlemlerinde sahte sitelere, 'çekiliş' vaadiyle sosyal medya reklamları veya telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda tüketicileri uyardı. Gündüz, "Yılbaşı alışverişinde kampanya mağduru olmayın" dedi

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi Göçer konuştu: Polis, intihar ettiğini söyledi

İstanbul Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'in aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer açıklama yaptı. Göçer, "Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi” dedi.

'10 Manşette Bugün' | 9 Aralık 2023 '10 Manşette Bugün' | 9 Aralık 2023

Asgari ücret tespit komisyonu yarın toplanacak: Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024’te geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı yarın yapacak. Ay sonuna kadar yapılacak dört toplantıda yeni asgari ücret belirlenecek.

Guterres: Gazze'de ateşkes kararının uygulanamaması, BM Güvenlik Konseyi'nin güvenirliğini zayıflattı

BM Genel Sekreteri António Guterres, ''Gazze'de ateşkes kararının uygulanamaması, BM Güvenlik Konseyi'nin otoritesini ve güvenirliğini zayıflattı'' dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Marmara uyarısı: Güneyde bir aktivite başladı

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin her yerinin deprem bölgesi olduğunu söyleyerek "Marmara depreminin büyüğünü kuzey kolda bekliyoruz, hep bunu konuşuyoruz ama güneyde bir deprem aktivitesi başladı" uyarısında bulundu.

Zonguldak'ta heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı

Zonguldak'ta heyelan yaşanan bölgede ikinci toprak kayması meydana geldi. İlk heyelanda yıkılan müstakil evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlunun cansız bedenine ulaştı.

TBMM'de bu hafta: Genel Kurulda bütçe görüşmeleri 14 gün aralıksız sürecek

TBMM Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri yarın başlayacak. Gruplar ve hükümetin turlardaki konuşma süreleri, 60'ar dakika olacak.

İki kadını öldüren Semih Çelik toprağa verildi İki kadını öldüren Semih Çelik toprağa verildi

13 yaşındaki kızını 28 yaşındaki erkekle nişanladı: İnceleme başlatıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 13 yaşındaki  C.S., ailesi tarafından kendisinden 15 yaş büyük Ali G. ile nişanlandırıldı. Nişana ait görüntüler sosyal medyada yayınlanırken, jandarma ve Aile ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Ankara'da ‘Büyük Emekli Mitingi’ düzenlendi: İnsanca yaşanacak maaş istiyoruz

Çeşitli illerden gelen emekliler, başkentteki "Büyük Emekli Mitingi"nde hükümetten taleplerini dile getirdi.

Editör: Selim Ercan