Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde "züppe" kelimesinin karşılığı için iki içerik yer alıyor. Birinci içerikte kelime, "Giyinişte, söz söyleyişte, dilde, düşünüşte toplumun gülünç ve aykırı saydığı yapmacıklıklara ve aşırılıklara kaçan; didon" olarak tanımlanırken, ikinci içerikte "züppe" için "Seçkin görünmek için, bazı çevrelerdeki düşünceleri benimseyen, hayranlık duyan ve onlar gibi davranmaya özenen; snop" ifadeleri kullanılıyor. 

Züppe demek hakaret mi?

Züppe kelimesinin hakaret sayılıp sayılmadığı, somut olayın özelliklerine göre değişir. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, hakaret suçu kişiye onur, şeref ve saygınlığı zedeleyecek nitelikte bir fiil veya söz söylenmesiyle oluşur. Ancak her söz, her durumda hakaret olarak değerlendirilemez.

Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

Züppe kelimesi, genel anlamda bir kişiyi küçük düşürücü bir ifade olarak görüldüğünde, yargı kararlarında hakaret olarak kabul edilebilir. Örneğin, bir tartışma esnasında bir kişiye "züppe" denmesi, kişinin onurunu kırabilecek nitelikte olabilir ve hakaret suçu teşkil edebilir.

Kaynak: Haber Merkezi