Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi yemin töreni ile başlamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetirken 28. Dönem milletvekillerinin ardından bakanlar da TBMM Genel Kurul'da yemin etti. Meclis'in açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti.
TBMM’de hangi bakanlar yemin etti? Yemin krizi yaşandı mı? Yemin töreni sırasında neler yaşandı? Hangi bakanlar yemin metnini okuyamadı?
Bakanlar seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin eden yeni dönem bakanları Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okudu. Yemin eden bakanlar böylece resmen görevlerine resmen başlamış oldu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin da Meclis kürsüsünden yemin ederek görevine başladı. Bakan yemini sırasında …
Yusuf Tekin şu yemini etti:
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
Yusuf Tekin kimdir?
Erzurum’un Tortum ilçesinde 1970’te doğan Tekin, ilk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1994’te bitiren Tekin, mesleki kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı.
Siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997’de yüksek lisans ve 2002’de doktorasını tamamlayan Tekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Söz konusu fakültede 2007’ye kadar yardımcı doçent olarak görev yapan Tekin, aynı yıl Siyaset ve Sosyal Bilimler (Siyasal Hayat ve Kurumlar) alanında doçent oldu.
2009 yılına kadar Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde çalıştıktan sonra, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atandı.
Öğretim üyeliği süresince bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde de bulundu.
2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanan Tekin, bu görevinde de üniversitelerle üniversite gençliği ve gençliğin sorunları konularında ortak projeler hayata geçirdi.
2013’te Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı. Müsteşarlığı süresinde de YÖK ve üniversiteler ile koordineli biçimde eğitim politikalarının oluşturulması konusunda çalışmalar yürüttü. 2015-2018 yılları arasında, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı görevini de yürüttü.
Yeni hükümet sistemi ile birlikte müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında yeniden öğretim üyeliğine dönen Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne profesör olarak atandı.
Prof. Dr. Yusuf Tekin, 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü görevine başladı.
Evli ve üç çocuk babası Tekin, iyi derecede İngilizce biliyor.