Ekvador'da şiddet olayları nedeniyle üçüncü kez OHAL ilan edildi Ekvador'da şiddet olayları nedeniyle üçüncü kez OHAL ilan edildi

Diğer ülkelerde 4 günlük çalışma gibi daha kısa çalışma yöntemlerinin hayata geçirilmesi tartışılırken, Yunanistan 'üretkenliği artırmak amacıyla' 6 günlük çalışma haftası sistemine geçiyor. 

48 saatlik çalışma haftaları, Yunanistan'da pazartesi itibarıyla başlarken, sendikalar söz konusu düzenlemeyi 'barbarca' diye niteledi. 

Devlet memurları sendikası Adedy'nin komite üyesi Akis Sotiropoulos, "Bunun hiçbir mantığı olamaz. Neredeyse tüm medeni ülkeler 4 günlük çalışma haftasına geçerken Yunanistan tersine gidiyor" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, azalan nüfus ve nitelikli işçi eksikliği nedeniyle bu yönde bir karar almak zorunda kaldıklarını açıkladı. 

Yetkililer, 6 günlük çalışma haftasının sadece 24 saat çalışan özel işletmeler için geçerli olacağını belirtti. Belirli sektörlerdeki işçilerin her gün mesailerini iki saat uzatma veya 8 saatlik bir mesai daha çalışma hakları olacak. İşçiler, bu ek saatler için normal saatlik maaşlarından yüzde 40 fazla ücret alacak.

Kaynak: Haber merkezi