Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınında şu an için yerleşim yerlerini tehdit edici bir unsur bulunmadığını söyledi. 

Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi

"Şehri ilgilendiren herhangi bir husus kalmadı"

İzmir'deki yangınla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yumaklı şunları söyledi; 

"İzmir Yamanlardaki yangının enerjisi düştü. Sarp alanlar var bu alanlara havadan müdahale edilemiyor. Karadan arkadaşlarımız bu alanlara müdahale etmeyi sürdürüyor. Şehri ilgilendiren herhangi bir husus kalmadı. Yangınla ilgili şehri tedirgin edecek herhangi bir husus söz konusu değil. İzmir'deki Yamanlar yangınından 1600 hektar etkilendi. Ormanlık ve yerleşim alanının ne kadarının etkilendiğini araştırıyoruz. Yangın söndürme araçlarımız müdahaleye devam ediyor. Soğutma çalışması devam ediyor ama biraz zaman alabilir. "

"Kimlikler tespit eidlmek üzere, çok kısa zamanda gözaltı olacak"

Yangını çıkaranların kimliklilerinin tespit edilmek üzere olduğunu belirten Yumaklı konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Çok kısa zamanda gözaltı işlemi yapılacak. Valiliğimiz konuyla ilgili açıklamayı yapacak. Aydın Bozdoğan yangını rüzgarın şidddeti ile kısa bir sürede yayıldı. Ama gece rüzgarın düşmesiyle ve nemin artmasyla yangına müdahale edildi ve yangının gidiş yönü tutuldu. Müdahaleler devam ediyor ve arkadaşlarımızın yoğun mücadelesi var. Herhangi bir yerleşim yeri tehtidi yok, herhangi bir can kaybı yok. "

"Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor"

"Hem yangınlarla hem de organize kötülükle mücadele ediyoruz. Başka yerlerdeki yangınlar sanki İzmir yangınıdır gibi sunuluyor. Vatandaşlarımızdan sadece bizim açıklamalarımızı dikkate almalarını rica ediyoruz. Gelecek Pazara kadar gerekli hassasiyetleri gösterelim. Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor. "

Kaynak: Haber Merkezi