Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Tüm sağlık tesislerinde yakıt krizi devam ediyor Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Tüm sağlık tesislerinde yakıt krizi devam ediyor

'8 Passengers' isimli YouTube kanalının sahibi Ruby Franke, çocuklarını istismar ettiği yönündeki suçlamaları kabul etti. Franke'nin çocuklarını istismar ettiği, evden kaçan oğlunun ayak ve el bileklerini saran koli bandıyla komşunun evine giderek yiyecek ve su istemesinin ardından anlaşılmıştı.

2015 yılında eşi Kevin Franke ile '8 Passengers' isimli YouTube kanalını açarak izleyicilerine 6 çocuğuna nasıl baktığı konusunda ebeveynlik tavsiyeleri veren Ruby Franke, bu yıl kanalının etkinliğine son verilene kadar 2 milyon aboneye ulaşmıştı. Çocuklarına istismar ettiği iddiasıyla gündeme gelen anne, suçlamaları kabul etti.

İki oğlunu 'kötü ruhlar tarafından ele geçirildiklerine ve bunun için cezalandırılmaları gerektiğine ikna etmeye çalıştığını' kabul eden Franke, "Ailem ve çocuklarım için en derin üzüntüyle söylüyorum, suçluyum" dedi.

İş ortağını suçladı

İfadelerinde istismara dair detayları paylaşan Franke, 12 yaşındaki oğluna 'işkence yaptığını' itiraf etti. Mahkeme belgelerine göre Franke, yazın yeterli su olmadan 'ciddi güneş yanıkları oluşana kadar' çocuğunu saatlerce açık havada çalıştırdığını açıkladı. İş ortağı Jodi Hildebrandt'ı suçlayan Franke, ondan aldığı tavsiyeler üzerine bunları yaptığını savundu.

''Ancak itaat ederek kötülükten arınabilirsin''

Belgelere göre Franke, oğlunu ayağında bot varken tekmelediğini ve çocuğun kafasını suya soktuğunu da kabul etti. Bunları yaparken oğlunu 'kötü ve şeytani' olduğuna inandırmaya çalışan Franke, oğluna ancak itaat ederek 'kötülükten arınabileceğini' söylüyordu.

Franke, benzer istismarları 9 yaşındaki kızına da uyguladığını itiraf etti. Anne, kızını  toprak yollarda çıplak ayak koşmaya zorladığını, aç ve susuz bıraktığını dile getirdi.

Oğlunu fasulye çuvalı üzerinde uyutuyordu

Franke, daha önce de kanalında yer verdiği ebeveynlik yöntemleri sebebiyle eleştirilmiş, oğlunu ceza olarak aylarca bir fasulye çuvalı üzerinde uyuttuğunu söylemişti. Franke ve ortağı Hildebrandt, eylül ayında gözaltına alınmıştı.

Editör: Betül Vural