Yiğit Tokbey kimdir? Yiğit Tokbey kimdir nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Yiğit Tokbey'in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Yiğit Tokbey kimdir aratılıyor. Yiğit Tokbey, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Öldürüldü mü sorgulamaları yapılıyor. Yiğit Tokbey'in biyografisini haberimizde derledik.

SpaceX adlı uzay ve havacılık şirketinin lideri Elon Musk'ın beyin takımında yer alan genç Türk Uzay ve Fırlatma Mühendisi Yiğit Tokbey, Kaliforniya'da geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetti. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu uzay gemisi, SpaceX ekibi tarafından fırlatılmış ve Tokbey de bu ekibin bir parçasıydı. Merhum Tokbey aynı zamanda eski manken ve ses sanatçısı Hülya Yiğitalp'in oğlu olarak biliniyor.

SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çok aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tokbey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisiydi. Kazanın kesin nedeni ise halen araştırılıyor.

Yiğit Tokbey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak görev yapıyordu ve 31 yaşındaydı. Hülya Yiğitalp, İstanbul'da yaşamasına rağmen çocuklarını görmek için sürekli olarak ABD'ye gidip geldiği biliniyor.

Batarya elektrikli araç bakım onarımcısı ile hibrit araç bakım onarımcısı ulusal yeterlilikleri yayımlandı Batarya elektrikli araç bakım onarımcısı ile hibrit araç bakım onarımcısı ulusal yeterlilikleri yayımlandı

Yiğit Tokbey kimdir?

Yiğit Tokbey, 2006 yılında Özel Tarsus Amerikan Koleji’nde eğitim almaya başladı. Buradan 2010 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından aynı yıl İngiltere’de bulunan University of New Hampshire isimli üniversitede eğitim almaya başlayan Yiğit Tokbey, burada Makine Mühendisliği Bölümü’nü tamamladı. 2014 yılında mühendislik alanındaki lisans eğitimini tamamlayan Yiğit Tokbey, bu tarihten 2 yıl sonra The Gordon Institude of Engineering Leadership at Northeastern Unıversity (Northeastern Üniversitesi Gordon Mühendislik Liderliği Enstitüsü) adlı kurumda eğitim aldı. 2016 – 2017 yılları arasında aldığı bu eğitimin yanı sıra 2015 – 2017 yılları arasında da Northeastern University adlı okulda Makine Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı.

Yiğit Tokbey iş hayatına nerede başladı?

Uzay mühendisi olarak çalışmalarını sürdüren Yiğit Tokbey’ın iş hayatında deneyim kazandığı firmaların isimleri ve bu firmalarda çalıştığı yıllar şu şekildedir:

2015/2017 – Automated Logic Corporation

2017/2023 – Schneider Electric

Yiğit Tokbey neden öldü?

Yiğit Tokbey, Amerika’da bulunan California Santa Barabara’da geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti.

Yiğit Tokbey kaç yaşında öldü?

Yiğit Tokbey, hayatı kaybettiğinde 31 yaşındaydı.

Editör: Mert S. Kaplan