Trendyol 1. Lig’de oynanan Sakaryaspor-Amedspor karşılaşmasında ilginç bir olay yaşandı. İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda 0-0 biten maç öncesinde, Sakaryaspor’un taraftar grubu ‘Tatangalar’dan 11 kişi, 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ın maskesini takarak bir video çekti. Bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki topladı.

Tepkilerin büyümesiyle birlikte emniyet birimleri harekete geçti. 1990'lı yıllarda birçok faili meçhul cinayetle adı anılan Mahmut Yıldırım’ın maskesini taktıkları tespit edilen taraftarlar, düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı.

Emniyetten henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gözaltına alınan taraftarlara destek olmak isteyen bazı Sakaryasporlular geceyi emniyet binası önünde geçirdi.

Depremde 48 kişinin öldüğü Serdarbey Apartmanı davası ertelendi Depremde 48 kişinin öldüğü Serdarbey Apartmanı davası ertelendi

"CHP'li vekilden maskeye tepki"

Öte yandan, CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, "Sakaryaspor’un yeşili umudun, mücadelenin, barışın, birliğin ve beraberliğin yeşilidir. Şehrimiz, bu toprakların en kirli faili meçhul tetikçilerinin değil; “dünyayı güzellik kurtaracak” diyen Sait Faik’in şehridir. Umarım gençlerimiz yaptıkları bu yanlışın farkına varırlar." ifadeleriyle taraftarların hareketine tepki gösterdi.

DEM Milletvekili Beştaş'tan çağrı

Konuyla ilgili X hesabından çağrı yapan DEM Erzurum Nilletvekili Beştaş, şu ifadeleri kullandı:

"İktidarın ayrımcı, dışlayıcı ve Kürt düşmanlığı politikaları katilleri kendine rehber edinen sürüleri üretti… Çukursunuz… Ey savcılar uyuyor musunuz, yoksa engelleniyor musunuz ya da yetkiniz mi yok?"

Kulüp Başkanı istifa etti

Öte yandan Amedspor-Sakaryaspor maçının ardından Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn, yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Amedspor geçtiğimiz hafta İstanbul Olimpiyatı Stadyumu’nda Sakaryaspor ile karşılaştı. Maçın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde maça giden bir grup Sakaryaspor taraftarının adı 90’lı yıllarda Kürt illerindeki faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen Yeşil kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın fotoğrafından maske yaptığı ve bu maskelerle maça gittiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl Amedspor’un Bursaspor ile oynadığı maçta da yine bir grup taraftar Mahmut Yıldırım ile 90'larda derin devletin insan kaçırmasının simgesi haline gelen "beyaz toroslar"ın posterini açmıştı. Konu kamuyoyunda büyük tepki toplamıştı.

Kaynak: Sözcü