Kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ‘sıfır zam’ alacak Kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ‘sıfır zam’ alacak

Borsa İstanbul'un önemli enerji şirketlerinden biri olan YEO Teknoloji Enerji ile Aksa Enerji Grubu arasında Kazakistan'da yapılmak üzere yeni bir iş anlaşması imzalandığı açıklandı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, YEO TEKNOLOJİ ENERJİ VE ENDÜSTRİ A.Ş. #YEOTK Şirketin Yeni İş Alımı ve Sözleşme İmzalanması ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Şirketimiz ile AKSA Enerji Grubu firması Aksa Energy Qyzylorda LLP arasında Kazakistan'da kurulacak 240 MW gücündeki doğalgaz çevrim santralinin Yüksek Gerilim Trafo Merkezi ve Enerji İletim Hattının yapımı (dizayn, mühendislik, tedarik, montaj, test ve devreye alma) amacıyla, 4,465,025.89 USD + 4,398,197,507.72 KZT + KDV bedelle sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmenin bugünkü TCMB kurları ile karşılığı toplam 404.762.400,00 Türk Lirası'dır" ifadelerini kullandı.

Editör: Deniz Dalgıç