Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son haftalarda Türkiye ile Suriye ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamalarına Suriye’den cevap geldi. Açıklamada, “Türkiye ile yakınlaşmayı sağlamak için atılacak her türlü girişim, ‘Açık temeller’ üzerine inşa edilmesi gerekli. Bunların başında ‘Yasadışı olarak bulunan güçlerin, Suriye topraklarından çekilmesi’ ve sadece Suriye’nin değil, Türkiye’nin güvenliğini de tehdit eden terör örgütleriyle mücadele gelmektedir” ifadeleri yer aldı.

“Türkiye askerini oradan çekiyorsanız, hainsiniz”

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, konuya ilişkin birkaç gün önce Elips Haber’e öngörüde bulundu. Yılmaz, “Erdoğan’ın şu anda hiçbir stratejisi yok. Türkiye’yi dopdolu bir felakete götürüyor. Özgür Özel’ de dahil. ‘Esad ile görüşmeye gideceğim’ gittin, kameralar çekti seni, senin kafanda bir soru yok” diyerek şöyle devam etti:

“Esad ‘çek buradan askerini’ diyecek. Çekecek misin? Eğer siz Türkiye askerini oradan çekiyorsanız, hainsiniz. Sırf Esad ile görüntü vermek için çekilecekseniz, hainsiniz. Devlet diye bir şey bilmiyor bunlar."

Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı

Kaynak: Haber Merkezi