Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan resmi başvuru, 11 Mart Pazartesi günü seçim kuruluna yazılı dilekçe ile iletilmişti.

Talebin Valilik tarafından reddi üzerine Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından yapılan açıklamada, planlanan mitingin halkın iradesine saygısızlık olarak görüldüğü ve Elâzığ halkının vicdanına bırakıldığı ifade edildi.

Av. Karakuş’un açıklamasında, AK Parti’nin aynı alanda siyasi bir miting düzenlemesinin ardından, Yeniden Refah Partisi’nin de benzer bir etkinlik için bu alanı talep etmesinin doğal bir durum olduğu vurgulandı. Karakuş, “Yapılan uygulama devletin eşitlik ve adalet olma vasıflarına gölge düşürmüştür. Devlet, vatandaşlarına olduğu gibi siyasi partilere de eşit ve adil davranmak durumundadır” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar

Açıklamada ayrımcı tutumun, halkın devlete ve kurumlara olan inancını sarsabileceği uyarısında bulunuldu. Av. Karakuş, alınan kararın Belediye Başkan adayı Faruk Septioğlu‘na, Genel Başkan Fatih Erbakan’a ve Elazığ halkının iradesine saygısızlık teşkil ettiğini belirterek, devletin tarafsızlığını yitirmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi