YRP'li Doğan Aydal, Halk TV'de katıldığı canlı yayında "Anayasa değişmezse Erdoğan'ın ABD'ye gideceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Aydal’ın bu sözleri birçok internet sitesinde haber oldu. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Aydal’ın bu ifadelerine sert tepki gösterdi. Çelik, “Aydal’ın kullandığı saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır" dedi.

Can Atalay: Vekilliğimin yeniden tanınmasını bekliyorum Can Atalay: Vekilliğimin yeniden tanınmasını bekliyorum

Halk TV’de katıldığı programda sarf ettiği cümlelerin maksatlı bir şekilde çarpıtıldığını belirten Aydan, “Programın hiçbir bölümünde  Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’ye kaçacağı-gideceği yönünde asla hiçbir beyanım olmamıştır” şeklinde konuştu.    

“Devlet terbiyesiyle yetişmiş biri olarak benim için züldür”

Aydal’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“10 Temmuz 2024 tarihinde HALK TV’de katıldığım programda sarf ettiğim cümleler basına ve kamuoyuna maksatlı bir şekilde çarpıtılarak yansıtılmıştır.

Programın hiçbir bölümünde  Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’ye kaçacağı-gideceği yönünde asla hiçbir beyanım olmamıştır.  Bütün  ifadelerim sağlık gibi zaruri durumlar nedeniyle oluşabilecek sıkıntıları “gitse”, “yapsa” ve “gidebilir” gibi teorik cümlelerle ifade etmemden ibarettir.

Bazı basın yayın organlarında yayınlandığı gibi, Devletimizin Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız ile “Kaçmak” kelimesini yan yana getirmek Devlet terbiyesiyle yetişmiş biri olarak benim için züldür.

Programda tartışılan konu, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığının seçimle olmamasının Ülkemiz adına oluşturabileceği muhtemel sıkıntılardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız veya bundan sonraki herhangi bir Cumhurbaşkanı, geçmişte 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal gibi tedavi ve/veya ameliyat sebebiyle yurtdışına gidebilir ve bu tedavi süresi 45 günü geçerse seçilmemiş bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine devam edebilir. Programdaki ifadelerimde dikkat çektiğim ve öncelikli konu budur.

İkinci konu ise adayların Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yardımcısını belirleyerek seçime girmemesi halinde mevcut seçim kanunu ile oluşabilecek sıkıntılardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Haber Merkezi