Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa ve Elazığ’da AK Parti’nin eski milletvekillerini belediye başkan adayı olarak açıklamasının ardından siyasette ‘ittifak’ tartışmaları hız kazandı.

Cumhuriyet’teki habere göre, YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, AK Parti ile bir ara kesilen ancak şu anda devam eden ittifak görüşmelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Altınöz, “AKP yöneticileriyle YRP yöneticileri pazartesi akşamı görüşme yaptılar. Heyetin somut tekliflerle gelmeleri gerektiğini ifade etmiştik. Ama çok da değişen bir şey olmadı. Bakalım 4. görüşmede nasıl bir yol alacağız ama fazla ümitli değilim” dedi.

14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YRP desteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğini vurgulayan Altınöz, “AKP yöneticilerinden yerel seçimlerde vefa borcunu ödemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

Kaynak: Cumhuriyet