Genel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkaracaklarını açıkladı.  AK Parti ile yürüttükleri ittifak görüşmelerinin ilerleme kaydetmediğini söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti’nin mutabakatın gereğini yerine getirmediğini belirtti.  

14 Mayıs seçimlerinde ittifakın içeresinde yer aldıklarını hatırlatan Erbakan, parti teşkilatının yüzde 95’inin 31 Mart yerel seçimlerinde ittifaktan yana olmadıklarını söyledi. Parti teşkilatlarının kararına saygı duyduklarını belirten Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir'da kendi adayları ile seçime gireceklerini ifade etti. 

Erbakan'nın konuşmasından yansıyan satır başları şöyle;

“Mutabakat metinine uyulmamıştır”

Bilindiği gibi, 14 Mayıs 2023 seçiminde milletimizin huzurunda imzalanan bir mutabakat metniyle “ilkelerimizden taviz vermeden” Cumhur ittifakının içinde yer aldık. YRP olarak milletimizin genel beklenti ve arzusunu dikkate alarak, “ülkemizin ve milletimizin selameti için” Cumhur ittifakı içinde kendi amblemimizle seçimlere katıldık.  Cumhurbaşkanlığı adaylığımızı açıklamış olmamıza rağmen, Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı olan Sayın Erdoğan lehine adaylıktan çekilerek, tamamen Milletimizin hayrına olacak mutabakat metnimiz dışında bir karşılık beklemeden ve mutabakat metnimizle de ilkelerimizden taviz vermeden, Cumhur ittifakı içinde yer aldık. Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki;  Milletimizin hayrına olan bu mutabakat metnimiz ile ilgili olarak şimdiye kadar herhangi bir olumlu gelişme olmamıştır. Hatta maalesef tam tersi yönde gelişmeler olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti

“Teşkilatlarımız ittifakın içinde yer almamızı istemiyor”

Bir ittifakın yapılması halinde, özellikle İstanbul’un CHP zihniyetinden geri alınmasına ve bu birlikteliğin etkisiyle iktidarın icraatlarında etki sahibi olup hayra vesile olunabilir mi düşüncesiyle ve toptan retçi bir tavır almamak adına müzakere masasına oturuldu.

Bu noktada da karşımıza şu beş sebep çıktı;

1) Bu seçimin 14 Mayıs’tan önemli bir farkı; milletimiz bu seçimde bizden herhangi ittifak içerisinde yer almamızı istemiyor.

2) Teşkilatlarımız da bu seçimde bir ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

3) Yeniden Refah Partisi 31 Mart Yerel Seçimlerini 14 Mayıs seçimleri gibi bir “beka” seçimi olarak görmemektedir.

4) Diğer önemli bir husus, 14 Mayıs seçimlerindeki “karşı blok” bu seçimde 14 Mayıs’tan farklı olarak ittifak halinde seçimlere girmiyor.

5) Ayrıca Partimiz ile Ak Parti yetkilileri arasında geçen görüşmelerde,  Ak Parti heyetinin ittifak konusunda “adil ve dengeli” bir teklifle gelmediğini de görmüş bulunmaktayız.

İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları 10 Şubat’ta açıklanacak

AK Parti ile bu yerel seçimlerde işbirliği yapmamak ve Yeniden Refah Partisi olarak  İstanbul, Ankara ve İzmir’de de kendi adaylarımızı göstermek yönünde karar almış bulunuyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızı 10 Şubat tarihinde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda ilan edeceğiz. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde de ‘Ahlaklı Belediyeciliğin’,   Milli Görüş Belediyeciliği’nin hakim olması için mücadele edeceğiz. Bu kararımızın partimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Yeniden Refah Partisi kadroları, siyasetin içine düştüğü bu çıkmazdan kurtulmak,  milletimizi alternatifsizlik ve çaresizlik duygusundan kurtarmak için hazırdır.






 

Kaynak: Haber Merkezi