Türkiye’de yeni dönemde de Sağlık Bakanı olarak görevlendirilen Fahrettin Koca istifası bugünün en önemli maddelerinden birisi oldu. İstifası duyurulan ve gündem olmasına rağmen hiçbir yalanlama yapılmayan Sağlık Bakanı için iddiaların doğru olduğu düşünülüyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son kararı verilecek istifa sonrasında yeni Sağlık Bakanı kim olacak sorusu da gündeme geldi. Peki, Sağlık Bakanı kim olacak?

Halk TV’de yer alan habere göre, gazeteci İsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile istifa iddiaları üzerine görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Saymaz'ın iddiasına göre; AK Parti'nin 31 Mart sonrası parti ve kabine içindeki değişime dair ilk adımlarından biri atılmış oldu.

Kabine değişikliğinde ismi değişmeyenlerden birisi olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık alanında yaşanan sorunlar nedeniyle hedef alındığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumdan rahatsız olduğu için Bakan Koca’nın istifa kararı aldığı konuşuluyor.

Hanım Halilova kimdir? Hanım Halilova kimdir?

Bakan Koca’nın istifası sonrasında henüz Sağlık Bakanı için adı geçen kimse olmadı. Ancak kararın kısa süre içerisinde duyurulması ve kabinede değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Gündemdeki en yakın isim ise AK Parti Kocaeli Milletvekili ve aynı zamanda Erdoğan’ın doktoru Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve  Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci oldu.

Kaynak: Haber Merkezi