Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, yeni dijital film platformu CAM'ın hayata geçirildiğini duyurdu. "Haklar İçin Film, Filmler İçin Mekan" sloganıyla açılan CAM, program tarafından Mart 2020'den bu yana insan hakları ihlallerini belgeleme, sorumluları hesap verebilir kılma ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla desteklenen yapımları dijital ortamda izleyici ile buluşturacak.

İnci Taneleri’nin yeni sezonu Göcek’te başlıyor İnci Taneleri’nin yeni sezonu Göcek’te başlıyor

22 farklı hak alanından 200'e yakın film ve belgeselin bulunduğu platformda, okula erişimi olmayan köy çocuklarının umut dolu hikayelerinden hidroelektrik santrallere karşı yaşam alanlarını savunan toplulukların mücadelesine, endüstriyel tarımın temiz gıdaya erişim hakkını tehdit eden etkilerinden depremin yarattığı demografik değişimle başa çıkan insanların yaşamlarına kadar geniş bir yelpazede konular ele alınıyor.

Film seçkilerinin yanı sıra yönetmenlerle yapılan röportajlar, film ekiplerinin başarı hikayeleri, prömiyerler ve söyleşi etkinliklerine de ev sahipliği yapan platform, film prömiyerleri ve söyleşi etkinlikleriyle hak mücadelelerinin sinema aracılığıyla derinlemesine keşfedilmesine ve filmlerin mesajlarının izleyiciyle bire bir etkileşimle toplumsallaşmasına olanak tanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi