BM: Lübnan'da 200 binden fazla kişi yerinden edildi BM: Lübnan'da 200 binden fazla kişi yerinden edildi

İsrail ordusu, Yemen'den atılan balistik füzenin hava savunma sistemlerince imha edildiğini duyurdu. Başkent Tel Aviv'den Batı Kudüs'e uzanan İsrail'in merkezindeki çok sayıda yerleşim alanında saldırı alarmları çaldı. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Yemen'den atılan balistik füzenin, hava savunma sistemleri tarafından İsrail hava sahasının dışında imha edildiği belirtildi. Tel Aviv yakınlarında patlama sesleri duyuldu. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, çalan saldırı alarmları nedeniyle sığınağa giderken kaza ya da panik yaşayanlar dışında herhangi bir yaralı çağrısı almadıklarını açıkladı. Söz konusu balistik füze saldırısı Yemen'den son 48 saatte düzenlenen ikinci balistik füze saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler (Ensarullah Hareketi), İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'te yeniden başlatmasına yanıt olarak, Kızıldeniz üzerinden İsrail'i füze ve İHA'larla hedef almıştı. Füzeler ve İHA'lar, İsrail'in hava savunma sistemleri ve İsrail'e destek için bölgeye gönderilen ABD gemileri tarafından düşürülmüştü.

Daha sonra bölgeye gönderilen ABD ve İngiltere güçleri de pek çok kez Yemen'e hava saldırıları düzenlemişti.  Husilerin lideri Abdulmelik el Husi, son olarak 15 Eylül'de, Gazze Şeridi'ne abluka ve saldırılar sona erene kadar İsrail'e saldıracaklarını açıklamıştı.

Kaynak: AA