Özgür Özel'den 'Ateş' davası yorumu, MHP'li iki isme çağrı: 'Gidin aklanın' Özgür Özel'den 'Ateş' davası yorumu, MHP'li iki isme çağrı: 'Gidin aklanın'

Her Ramazan öncesi özellikle gıda fiyatlarında küçümsenemeyecek oranlarda artış yaşandığını hatırlatan Yazgan, alım gücü iyice düşen vatandaşlarımızın sofrasına göz dikenlere karşı gerekli tedbirin alınmasının şart olduğunu vurguladı. Tavan fiyat uygulanması ile kontrolsüz yapılan zamların frenleneceğini belirten Yazgan, “Hükümetimiz acilen tavan fiyat uygulamasına geçmeli ve bu yönde denetimleri tavizsiz gerçekleştirmelidir. Her fırsatta kamu görevlilerini ve milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanımızın bu sözünün tam anlamıyla karşılık bulması için ilgili bakanlık ve belediyelerin üzerlerine düşeni yapması ve denetimleri sıklaştırması gerekmektedir. Bu mücadelede Cumhurbaşkanımız yalnız bırakılmamalı, sorumluluk sahibi her bakanlık ve kurum üzerine düşeni yapmalıdır” ifadelerini kullandı. 


Özellikle tarım ürünlerinin yerinde çok ucuz fiyatlarla satıldığını, aracılar sebebiyle fiyatların yükseldiğini kaydeden Yusuf Yazgan, zam yapmak için fırsat kollayanların hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ettiğini dile getirdi. 
Piyasadaki fiyatların açıklanan enflasyon rakamlarının çok üstünde olduğunu sözlerine ekleyen Yazgan, enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı ve alım gücünün korunması için tavan fiyat uygulamasının şart olduğunu vurguladı.

Muhabir: Oğulcan Balcı