CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

Sözcü TV haber sunucusu Fatih Portakal’ın Yeniden Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı olması için Yavuz Ağıralioğlu'na teklif götürüldüğünü öne sürmüştü. Ağıralioğlu, bu iddiayı yalanladı.

Ağıralioğlu, katıldığı Karar TV yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Benimle kimse görüşmedi. Ben ilk seçim bittikten sonra da belediye ile ilgili; o zaman Ak Parti için konuşuluyordu, İstanbul için konuşuluyordu. Ben, ‘Mizacım belediye başkanlığı yapmaya uygun değil’ dedim, o zaman öyle demiştim. Sonradan bu çıktı, bu nedir bilmiyorum. Benimle böyle görüşülmüş değil. Ben bunu ciddiye almadığım için çıkıp tekzip bile etmedim. Belediye başkanlığı başka bir şeydir. Ben yaklaşık 35 senedir siyaset içindeyim, belediye başkanlığı yapayım gibi bir gündemim olmadı. Ben ciddiye almadığım için tekzip etmediğim bir haberdir. Yoksa bunu tekzip ederdim. Siyasetçiler için bir yerlere yakıştırılıyor olmak, bir yerlere yakıştırılmıyor olmaktan daha kıymetlidir."

Ağıralioğlu'na teklif götürüldüğünü iddia eden Fatih Portakal, "Bugün bir esnaf lokantası var Kağıthane'de. 3 tane beyefendi girdi içeri, yakalarında Yeniden Refah Partisi'nin rozeti vardı. Gelen kişiler YRP'nin ilçe teşkilatında görevliler. Hayırlı olsun Fatih Bey kendi adayınızı açıklayacakmış, kim olacak, var mı kulağınıza gelen bir isim dedim. Bana 'Yavuz Ağıralioğlu olabilir' dediler. 'Hadi canım' dedim. 'Kendi parti kurmaya çalışıyor, olabilir mi ya' dedim. 'Evet' dediler, olmazsa Elif Erbakan'ı görmek istediklerini söylediler.Yavuz Bey, teşekkür ederek YRP'den şu an için aday olmayı düşünmediğini ifade etmiş. Teklif de Fatih Erbakan'dan gitmiş" diye konuşmuştu.

Kaynak: Haber merkezi